Organisaties in Overschie

Ontdek onze 68 organisaties en initiatieven

Opleidingen

St Florian Groep

Wij zijn een echt Rotterdams bedrijf met het hart op de tong en beide benen op de grond.

Wij organiseren verschillende veiligheidscursussen. Denk hierbij aan BHV, EHBO en nog veel meer. Wij kunnen u ook ondersteunen met het opstellen van uw RI&E.

Tevens hebben wij een pool van EHBO-ers die tijdens evenementen ingezet kunnen worden.

Voor Veiligheid in uw bedrijf of op uw evenement moet u bij de St Florian Groep zijn!

Aanmelden

John van Delzen - info@floriangroep.com - 0657723105
Sociaal

Zorgzaam010

Wij zijn hét vrijwilligersplatform van Rotterdam.

Zorgzaam010 is een platform van, door en voor alle inwoners van Rotterdam. Samen maken we onze stad! Sinds 2016 verbinden we met dit platform tienduizenden Rotterdammers. Want iedereen heeft wel eens iets nodig, en iedereen kan iets goeds doen voor een ander of onze stad. Zo worden we samen nog sterker, en Rotterdam nog mooier. 

Zowel inwoners als (vrijwilligers)organisaties kunnen op Zorgzaam010 hun vraag of aanbod plaatsen. Structureel of incidenteel, klein of groot. Zoek je bijvoorbeeld iemand die regelmatig een kopje koffie met je wil drinken of kan helpen met je tuin in orde maken? Wil jij graag als vrijwilliger aan de slag bij een sportvereniging of je talenten inzetten als vrijwilliger in jouw buurt? Vind via ons iets wat bij je past!

Aanmelden

Ellis de Graaf - info@zorgzaam010.nl
Buurtinitiatief

WereldSprookjesFestival

WereldSprookjesFestival

Aanmelden

Frank Schenk - info@dat010.nl - 0684672512
Ontmoeten

Buurvrienden Overschie

Deelname aan sportieve en sociale activiteiten op dinsdagmiddag gratis

Aanmelden

Hans Van Luijpen - hvanluijpen@gmail.com - 0624536383
Ateliers

Ateliercollectief De Fabriek

Ateliercollectief De Fabriek bestaat uit makers en kunstenaars die in een voormalig schoolpand huizen.

Aanmelden

Nina Valkhoff - ninapelirrojamuralist@gmail.com
Cultuur

Sinfonia Rotterdam

Synchroon aan de energie en intensiteit van de grote havenstad, brengt het orkest Sinfonia Rotterdam de muziek van klassieke meesters op een dynamische, indringende wijze naar een groot publiek. Tijdens uitvoeringen in concertseries in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam, en op de vele nationale en internationale podia weet Sinfonia Rotterdam onder leiding van de gedreven dirigent Conrad van Alphen het publiek te betrekken bij de muzikale beleving.

Aanmelden

Mariët Struijk - mariet@sinfoniarotterdam.nl
Vrijwilligerswerk

Stichting B for You mentorprogramma's

Maak jij het verschil in het leven van een kind (mentee), waardoor het zekerder, zelfstandiger en positiever in het leven komt te staan? Lees dan gauw verder!

Stichting B for You biedt vier mentorprogramma’s aan voor kinderen tussen de 6 t/m 16 jaar uit Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, en Maassluis. Zij kunnen door verschillende omstandigheden een steuntje in de rug gebruiken.

Als mentor spreek je minimaal twee keer per maand af met je mentee om samen iets te ondernemen. Dit doe je gedurende minimaal een jaar, waarin jullie onder meer gaan ontdekken waar je mentee goed in is. Het gaat om kinderen die bijvoorbeeld in een sociaal isolement zitten of opgroeien in een (eenouder) gezin met een laag inkomen, maar die vooral de vitamines ‘Aandacht’ en ‘Relaties’ nodig hebben. Door een tekort aan mentoren moeten deze kinderen lang op een mentor wachten. Vooral jongens wachten vaak heel lang op een mannelijke mentor. Maar ook vrouwelijke mentoren hebben we eigenlijk nooit genoeg.

Ben jij minimaal 18 jaar en wil jij verschil maken voor een van deze kinderen? Neem dan contact met ons op via de onderstaande gegevens.

Waar

Bergsingel 271
Rotterdam

Aanmelden

Stichting B for You - info@stichtingbforyou.nl - 0102857825
Activiteitencentrum

Stichting OOPOEH

Stichting OOPOEH zet zich in voor een actiever leven voor senioren en een leuker leven voor honden. Voor dit doel zetten wij senioren in als maatje, als OOPOEH, voor honden in de buurt. OOPOEH slaat hiermee 3 vliegen in één klap: senioren helpen aan meer gezelschap en beweging, honden helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben en baasjes helpen aan een betrouwbare oppas. We zijn géén commerciële oppasdienst of uitlaatcentrale.

ACTIEVER LEVEN VOOR SENIOREN

Senioren in Nederland beschikken over een grote dosis levenservaring, energie en kennis. En willen die benutten door iets leuks en zinvols te doen. Met OOPOEH kunnen 55+ers zich nu aanbieden als maatje voor een hond. Veel senioren zijn graag in het gezelschap van een hond maar willen de volledige zorg niet meer dragen, Stichting OOPOEH biedt voor hen uitkomst:

 • Als OOPOEH kunt u genieten van een hond wanneer het u uitkomt.
 • U bepaalt zelf welke hond u gezelschap wilt houden en hoe vaak.
 • Het is gratis: de inschrijving bij Stichting OOPOEH kost niets en ook voor de zorg van de hond zult u nooit financieel bij hoeven dragen.
 • Het passen op een hond is een leuke en nuttige invulling van de dag.
 • U wordt uitgenodigd voor veel (gratis) leuke uitjes die Stichting OOPOEH organiseert.
 • U doet leuke nieuwe contacten op.
 • Het zorgen voor een hond is gezond: het verbetert de conditie, de stemming en het helpt tegen een hoge bloeddruk.

LEUKER LEVEN VOOR HUISDIEREN

OOPOEH’s helpen hondenbezitters door voor hun dier te zorgen als zij dat niet kunnen, maar zij helpen ook de honden. Als het baasje van huis is, voelen veel honden zich eenzaam. Overdag moeten zij vaak lang wachten tot hun baasje weer thuiskomt. Wat is er dan beter dan een leuke, goede oppas? Een OOPOEH!

 • Uw hond krijgt alle (exclusieve) aandacht die hij nodig heeft.
 • Dag en/of nachtopvang voor uw hond. Bijvoorbeeld als u werkt of op vakantie gaat.
 • Een vaste vertrouwde OOPOEH waarbij uw hond zich op zijn gemak voelt.
 • Goede en betaalbare opvang voor uw hond.
 • U laat een senior meegenieten van uw hond.

Aanmelden

Liselotte Scheriau - liselotte@oopoeh.nl
Zorginstellingen

Zorgvilla Tante Toos

Zorgvilla Tante Toos is een kleinschalig woonvorm voor ouderen met dementie. Deze prachtige zorgvilla komt in een deel van het Ben Oude Nijhuis te staan. Startdatum is 1 november 2022. Meer info neemt gerust contact op met de ondernemers.

Waar

Pieter Postlaan 6E
Rotterdam

Aanmelden

Vanessa Arias Chinchilla - devreugdetuin@zorgvillatantetoos.nl - 0650684982
Natuur

IVN Natuureducatie

Ontdek en beleef samen de natuur in de buurt.

Aanmelden

Liesbeth den Haan - ivnrotterdam@gmail.com - 0647046122
Ateliers

Meubelstoffeerderij

Betaalbare herstoffering van meubels en workshops handmatig textiel bedrukken

Aanmelden

Mariette Dorhout - info@stoelen-stempels.nl - 0653611190
Ontwikkeling

Stichting Move

Move zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In onze doorlopende leerlijn van maatschappelijke projecten ontdekken zij hun talenten en welke waardevolle positie zij in de samenleving kunnen innemen.

In al onze projecten staat ontmoeting centraal: kinderen, jongeren en studenten ontdekken samen andere leefwerelden en verbreden hun perspectief. Bubbels breken en de afstand tussen mensen verkleint. Move verbindt en verruimt blikken!

Aanmelden

Fenne Oppers - rotterdam@stichtingmove.nl - 0651068464
Krachtsport

De Sporterdammer

De Sporterdammer biedt personal training en voedingsbegeleiding aan in een exclusieve studio aan de Overschieseweg 10A in Rotterdam.

Wij vinden het belangrijk dat je je energiek voelt en dat je lekker in je vel zit. Hierbij speelt je fysieke en mentale gezondheid een hele belangrijke rol en daar helpen we je graag bij!

Waar

Overschieseweg 10A1
Rotterdam

Aanmelden

Rick Bierhuizen - rick@desporterdammer.nl - 0618723595
Musiceren

KRPH

De Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie - is een actief en veelzijdig harmonieorkest uit Rotterdam met een rijk verleden en een mooie toekomst. De ruim 60 leden verzorgen onder leiding van Maron Teerds een groot aantal optredens in Rotterdam en daarbuiten. Bij ons gaan een gevarieerd repertoire en aantrekkelijke concerten samen met een goede verenigingssfeer waarin iedereen zich snel thuis voelt. Wij vinden het leuk om met onze optredens en projecten aansluiting te zoeken bij wijktheaters, festivals en lokale culturele evenementen. Regelmatig werken wij samen met solisten en koren. Bezoek eens een repetitieavond en ervaar de sfeer van onze vereniging.

Vanaf 1 januari 2021 repeteren wij elke donderdagavond van 19.45 – 22.00 uur in de Grote Kerk Overschie, Overschiese Dorpsstraat 95 te Rotterdam.

Aanmelden

Stephanie Moor - info@krph.nl - 0621647982
Natuur

Oogst Workshop voor mantelzorgers

Workshops in Tamarinde zijn altijd heel ontspannen en gezellig. We verwachten dat de maand oktober dit jaar een extra rijke oogst oplevert. Reuze pompoenen, courgettes, veel kruiden en ook bloemen kunnen verwerkt worden tot een heerlijke maaltijd of natuurlijke verzorgingsproducten. Misschien gaan we groenten inmaken, verse kruidenboter of een zalf tegen winterhanden maken. Lijkt het je leuk, geef je dan op bij Janine Spek, 06 – 12 85 84 70, jspek@wmoradar.nl

Datum :Donderdag 7 oktober van 13.30 -15.30 

Kosten € 2,

Plaats: Natuurtuin Tamarinde Professor Bolklaan 27, 3043 BC Rotterdam

Aanmelden

Janine Spek - jspek@wmoradar.nl - 0612858470
Buurthuizen

Gratis Voorlichting Levenstestament

In een levenstestament kun je keuzes vastleggen voor het moment dat je niet meer in staat ben deze zelf te maken of kenbaar te maken. In het levenstestament kun je vast laten leggen wie er namens jou beslissingen mag nemen over jouw geldzaken, maar ook over medische en persoonlijke zaken.  

Mantelzorgers nemen vaak geleidelijk aan de rol van belangbehartiger op zich. Kinderen regelen bijvoorbeeld (een deel) van de financiën voor ouders die op leeftijd raken. Voor mantelzorgers is het belangrijk wanneer hen gevraagd wordt om belangen van naasten te behartigen, om te weten waar ze ja tegen zeggen. Wat kan er allemaal in een levenstestament geregeld worden? En hoe leg je verantwoording af? 

De voorlichting is gratis en wordt verzorgd door mr. Aniel Autar.

Datum: Dinsdag 28 september

Plaats"Bibliotheek/ Huis van de wijk de Halte, Hoge Schiehof 39

Tijd: 19.15 inloop 19.30 start 21.00 einde

Iedere bezoeker ontvangt gratis het boekje "Goed vertegenwoordigd" van MantelzorgNL 

Aanmelden

Janine Spek - jspek@wmoradar.nl - 0612858470
Tandartsen

Tandartspraktijk Kleinpolder

Wij zijn een tandartspraktijk voor algemene tandheelkunde en mondhygiëne in Overschie. Onze praktijk biedt ruimte aan iedereen. Naast de reguliere patiënten kunnen ook patiënten met angst, complexe afwijkingen of andere problematiek bij ons terecht. 

Waar

Blankenburgerpark 160
Rotterdam

Aanmelden

Tandartspraktijk Kleinpolder - info@tandartspraktijkkleinpolder.nl - 010 - 437 25 17
Grafische vormgevers

Redactie Natuurlijk in Overschie

Redactie van het maandblad Natuurlijk in Overschie

Aanmelden

Leo Kool - info@natuurlijkinoverschie.nl - 010-2734132
Sportverenigingen

TCO

Tennisclub Overschie

Aanmelden

Arie Radder - tcoverschie@hotmail.com - 657217349
Cultuur

Opa Zingt

Er zijn honderden Nederlandse Volksliedjes, maar deze worden nauwelijks meer gezongen. Gelukkig zijn er veel initiatieven om deze culturele schat te bewaren, te delen en door te geven aan volgende generaties. Dit is er één van: Opa Zingt. Opa Ad Murck zingt ze, de tekst loopt mee, en het geheel wordt audio/video vormgegeven door Pim Moltzer en Benjamin Murck.

Waar

Torenlaan 26
Rotterdam

Aanmelden

Ad Murck - ad@murck.nl - 06-14970552
Dienstverlening

Stichting Rechtshulp Rotterdam

Stichting Rechtshulp Rotterdam verleent gratis juridische diensten

Educatie

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan

Voor senioren die meer cognitief uitdagende activiteiten willen volgen, organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan interactieve colleges gegeven door studenten, zodat generaties worden verbonden en kennis wordt gedeeld. Persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd.

Aanmelden

Judith - judith@ogjg.nl
Advies

Egomotion Loopbaancoaching

Professionele begeleiding bij het oplossen van problemen op het gebied van loopbaan en persoonlijk functioneren. Snel verduidelijking van problemen en praktische oplossingen. Jouw kans om ambities voor werk, studie en persoonlijke omstandigheden te verwezenlijken met behulp van deze ambitieuze en doelgerichte coaching.

Waar

Delftweg 33
Rotterdam

Aanmelden

Hennie Visscher - info@egomotion.nl
Fitness

Confident In Shape

Bij Confident In Shape verzorgen wij personal trainingen en bootcamps in Overschie en omstreken. Wil jij nu afvallen, fit worden/blijven of gewoon lekker in beweging zijn? Stuur dan gerust een berichtje.

De trainingen vinden buiten plaats, denk hierbij aan bijvoorbeeld het park waar we leuke rondes uitzetten maar ook maken we gebruik van een voetbalveld.

Wat jouw doel ook is, wij kunnen er samen naartoe werken!

Aanmelden

Romy Tombroek - Romytombroek@hotmail.com
Auto

OldTimerdag Overschie

Al een aantal jaren wordt er door een groepje mensen een oldtimerdag georganiseerd in Overschie. Hier komen personenwagens, trucks, motoren, brommers. fietsen en kinderwagens.

Waar

Burgemeester Baumannlaan
Rotterdam

Aanmelden

Oldtimerdag overschie - oldtimer.overschie@gmail.com - 06-84688691
Theater

Stichting Zevende Zintuig

Aanmelden

Lisette Janse - lisette_janse@hotmail.com
Lezen

Bibliotheek Overschie

In Overschie vind je een van de vestigingen van Bibliotheek Rotterdam. De bibliotheek deelt haar locatie, Huis van de Wijk 'De Halte', met WMO Radar. Er worden onder andere gezamenlijke activiteiten georganiseerd en er zijn ruimere openingstijden.

Vestiging Overschie kent selfservice- en fullservice-uren. Tijdens de fullservice-uren is er altijd een bibliotheekmedewerker aanwezig. Tijdens de selfservice-uren is er geen bibliotheekmedewerker aanwezig.

Bij afwezigheid van een bibliotheekmedewerker zijn er vrijwilligers van WMO Radar aanwezig.

Waar

Hoge Schiehof 39
Rotterdam

Aanmelden

Lydia Heesbeen - l.heesbeen@bibliotheek.rotterdam.nl
Ontwikkeling

LaDoMi Music&More

LaDoMi Music&More heeft een doel om iedereen ongeacht ras, leeftijd, geslacht, cultuur, arm, welvarend, iedereen de mogelijkheid te bieden om cursussen te volgen op het gebied van muziek, zang, dans, creatief en sport.

Het initiatief is opgezet door Bedir Sentürk. Hij is 25 jaar en wilt graag de kinderen jongeren en ouderen stimuleren om hun ware talent te ontdekken en te ontwikkelen.

Hij speelt zelf 10 jaar de turkse instrument saz en zijn talent is muzikaal gehoor.

Wij van LaDoMi Music&More vinden dat kunst,cultuur,muziek, sport en dans een essentieel belang hebben bij het algemeen functioneren en ontwikkelen van ieder, jong en oud!

Waar

Abtsweg 30
Rotterdam

Aanmelden

Bedir Sentürk - Bedir.senturk@gmail.com
Wijkverenigingen

CJV Overschie

Het CJV (Christelijk Jongeren Verbond) Overschie is sinds 1917 actief. In het verleden was het CJV onderdeel van YMCA Nederland. Het CJV Overschie organiseert wekelijks clubavonden en daarnaast allerlei activiteiten voor kinderen van 5-16 jaar. De organisatie is in handen van een 20-tal enthousiaste vrijwilligers. Velen van hen gingen vroeger zelf ook naar de club en zijn doorgegroeid tot leiding. Alle vrijwilligers zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Clubsavonden: elke woensdag, 18.45-19.45u, 5 t/m 12 jaar, kosten €0,50.
Soosavonden: eens in de maand op vrijdag, 20-22u, 12 t/m 16 jaar, kosten €1,50.
Activiteiten: eens in de maand op vrijdag, 19.30-20u, 5 t/m 12 jaar, kosten €1,00

Voor meer informatie kijk op onze website: www.cjvoverschie.nl

Waar

2e Hogenbanweg 111
Rotterdam

Aanmelden

Els Moltzer - cjvoverschie@gmail.com
Beweging

M&M AerobicStudio Rotterdam

M&M AerobicStudio staat voor persoonlijke benadering en individuele ondersteuning in een ongedwongen en gezellige sfeer.

De Shape, Dance en Balance lessen geven je fysieke en mentale fitheid.

Je mag jezelf uitnodigen voor een gratis proef les.

Lesaanbod: Real-Shape, Zumba, Pilates en Yoga.

Speciale senioren les: Langer Sterk en Fit 65 +

Aanmelden

- - - info@aerobicstudio.nl
Advies

Stichting Deposito Uitvaartkosten Fonds J.Chr. Biemans

Geen uitvaartverzekering/ Wel zorgen voor de nabestaanden? Financieel advies over uitvaartkosten? De stichting voor uitvaart-deposito's.

Stichting Deposito Uitvaartkosten Fonds J.Chr. Biemans is indertijd opgericht door Begrafenisonderneming J.Chr. Biemans, nu Biemans uitvaartzorg.

Vanuit ruim een eeuw ervaring en kennis van de (financiële) problemen die zich rondom een overlijden kunnen voordoen was het duidelijk geworden dat het nogal eens ontbreekt aan afdoende financiële vóórzorg. De Stichting is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk die gelden voor de uitvaart beheert voor mensen die zich vanwege gezondheid of leeftijd niet meer kunnen verzekeren of die vanuit principe zich niet willen verzekeren, maar er wel voor willen zorgen dat nabestaanden geen financiële zorg over de uitvaart hoeven te hebben. De Stichting werkt in Overschie veelal samen met Biemans uitvaartzorg en Hess uitvaartzorg maar heeft deelnemers in de hele regio Rotterdam. Keuze voor een uitvaartonderneming blijft te allen tijde vrij.

Waar

Hoornsingel 10
Rotterdam

Aanmelden

Mark Elbers - biemans@hess.nl
Theater

Podiumbeesten Overschie

Podiumbeesten Overschie is een jeugdtheaterschool in Overschie. Iedere week zijn er lessen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar in Cultuurpodium In de Lugt in Overschie. Wij maken gebruik van gediplomeerde theaterdocenten. Theater is niet alleen heel leuk en gezellig. Je leert er ook nog eens ontzettend veel van. Ben jij iemand die het liefst in je trui verdwijnt als je iets moet zeggen in de klas? Dan helpt theater je zeker om minder verlegen te worden. Daarnaast leer je ook goed samenwerken en voor elkaar open te staan en dat komt heel goed van pas in het leven.

Het mooie aan dit concept is dat ouders/verzorgers slechts één euro per les betalen. Op die manier kan iedereen genieten van het magische van theater.

Waar

De Lugt 17
Rotterdam

Aanmelden

Francoise Theunen - podiumbeesten@hotmail.com
Inloop

Satsang

Aanmelden

Kamla bacha - kamlabacha@hotmail.com
Evenementenlocaties

Stichting Grote Kerk Overschie

Aanmelden

Kees van der Meer - cvdmoverschie@gmail.com
Evenement

Werkgroep wereldsprookjes festival Overschie

Werkgroep wereldsprookjes festival Overschie is een bewonersinitiatief die bestaat uit diverse actieve bewoners uit Overschie. Elk jaar organiseren wij een bijzonder festival in Overschie voor jong en oud.

Aanmelden

Werkgroep Wereldsprookjesfestival Overschie - festivalwereldsprookjes@gmail.com
Hotels

Worldhotel Wings

Worldhotel Wings is een moderne en comfortabele accommodatie. Naast een verscheidenheid aan kamers en vergaderzalen, biedt het hotel nog veel meer andere faciliteiten zoals een á la carte restaurant, een buffetrestaurant, een unieke Sportsbar, uitgebreide fitness, parkeergarage, een inpandige Domino's Pizza en een prachtig dakterras. Perfect voor pitstops, uitjes en zakenreizen!

Het hotel is 24/7 geopend.

Het ontbijtrestaurant is geopend van 05:00 tot 10:00.

Het à la carte restaurant is geopend van 10:00 tot 22:00. Bel naar 010-799 90 90 om een reservering te plaatsen.

Domino's Pizza is dagelijks geopend van 12:00 tot 23:00.

Waar

Rotterdam Airportplein 55
Rotterdam

Aanmelden

- - - info@worldhotelwings.com
Makelaars

VENK MakelaarsTaxateurs

Velthaak & Keijzer Makelaars/Taxateurs VERHUISD! Na bijna 16 jaar ons kantoor te hebben gehad aan de prachtige oude Overschiese Dorpsstraat op de hoek van De Lugt in Rotterdam-Overschie, openen wij op 21 december 2021 onze deuren op een geweldige plek aan de Gordelweg 151 in Rotterdam-Bergpolder. Een super fijne plek gelegen tussen Blijdorp, het Liskwartier en het Oude Noorden. Een groter kantoor, veel glas en licht, een locatie met exposure, kortom een dynamische plek waar wij met ons bedrijf verder kunnen groeien. Met deze verhuizing hebben wij ook onze naam veranderd, VENK, de verkorte versie van Velthaak en Keijzer. Nieuwe naam, nieuw logo en een nieuwe plek, maar onze vertrouwde persoonlijke dienstverlening blijft ongewijzigd. Kom snel eens aan de Gordelweg langs voor een informatief gesprek of om gewoon even kennis te maken. Vind je het fijner om in Overschie af te spreken, dit kan, aan De Lugt 1 / hoek Overschiese Dorpsstraat.

Waar

Gordelweg 151 151
Rotterdam

Aanmelden

Ingrid Keijzer - ingrid@venk.nl - 010-2330202
Kerken

Protestantse Gemeente Overschie

Waar

Overschiese Dorpsstraat 95
Rotterdam

Aanmelden

- - - scriba@grotekerkoverschie.nl
Werken

OndernemersVereniging Overschie

OndernemersVereniging Overschie OVO: voor actieve ondernemers die in Overschie hun bedrijf hebben of die wonen in Overschie

Wij staan voor:

 • samenwerken en daardoor meer bereiken
 • gesprekspartner voor gebiedscommissie en (gemeentelijke) overheid namens de ondernemers
 • betere toegang tot informatie
 • aandacht voor veiligheid en ruimtelijke ordening
 • invloed op ontwikkeling van winkelgebieden en bedrijfsterreinen
 • centraal klankbord voor alle Overschiese ondernemers
 • gezamenlijke promotie van Overschie als winkel- en werkgebied
 • netwerkbijeenkomsten

Waar

Delftweg 92
Rotterdam

Aanmelden

Henk Alblas - info@ondernemersverenigingoverschie.nl - 0653489972
Verenigingen

Rotterdam-EHBO

Welkom op de informatie pagina van Rotterdam-EHBO

Deze pagina is bedoeld voor iedereen in Groot Rotterdam.

Rotterdam-EHBO, opgericht in 1903, stelt zich ten doel het verlenen van Eerste Hulp Bij Ongelukken/Onwel wordingen.

Daartoe organiseren wij diverse cursussen:

 • EHBO basis opleiding, voor het behalen van het Diploma Eerste Hulp
 • Herhalingslessen EHBO Diploma Eerste Hulp
 • Eerste Hulp aan Kinderen, EHaK
 • Herhalingslessen EHaK
 • Jeugd EHBO
 • Reanimatie / AED-trainingen.
Voor het volgen van de herhalingslessen in het voor- en najaar beschikken wij over totaal twaalf afdelingen, verdeeld over geheel Rotterdam.

Hulpverlening bij evenementen:

Rotterdam-EHBO is actief in Hulpverlening voor evenementen in Rotterdam en omstreken. Heeft u EHBO-ondersteuning nodig bij een evenement, neem dan contact met ons op; onze vrijwilligers staan voor u klaar.

Waar

Wilgenhoek 84
Capelle aan den IJssel

Aanmelden

Els van Tigchelhoven - info@rotterdam-ehbo.nl
Sport

Volleybalvereniging Hou Stand - Sportcentrum West

HOU STAND
is een gezellige volleybalvereniging in Rotterdam-West. We hebben dames- en herenteams die meedoen aan de NeVoBo regio volleybalcompetitie,
we hebben recreantenteams (gemengd dames en heren, nadruk op gezelligheid), we hebben jeugdteams
van 6 t/m 17 jaar en we hebben beachvolleyballers. De trainingen zijn in Sportcentrum West.

Meetrainen? Je mag 2x gratis meetrainen voor je besluit lid te worden. Meld je aan om eens mee te trainen.

Er is nog plaats voor meiden 12-15 jaar!

Waar

Spaanseweg 2
Rotterdam

Aanmelden

info@houstand.nl
Zorg

Centrum Voor Dienstverlening

Het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) is een maatschappelijke organisatie in Rotterdam met diverse locaties voor (dag/nacht)opvang, verpleging, beschermd en begeleid wonen en zelfstandig wonen met begeleiding. Ook biedt het CVD screening, advies en ondersteuning bij acute psychosociale problemen, algemeen maatschappelijk werk in de wijkteams, schoolmaatschappelijk werk, trainingen en dagbesteding.

Wij geloven er in dat ieder mens talenten heeft en dat er soms professionele ondersteuning nodig is om die talenten te kunnen benutten. Onze kracht is het bieden van die ondersteuning. Jaarlijks bereiken wij ruim 5.000 mensen in Rotterdam en omgeving vanuit onze 25 locaties verspreid over heel Rotterdam.

Het CVD onderscheidt zich door laagdrempeligheid, waar alle cliënten worden gezien en gehoord. De talenten van de cliënt en zijn volwaardige deelname aan de samenleving zijn ons uitgangspunt. We leveren individueel maatwerk. Essentieel daarbij zijn verbetering van het perspectief en de eigen regie van de cliënt. Het CVD weet de eigen kracht van Rotterdammers aan te spreken.

Het CVD is besluitvaardig, praktisch ingesteld en heeft korte lijnen met zijn (samenwerkings)partners. Wij spelen in op maatschappelijke ontwikkelingen en blijven alert op de actualiteit. Dat is zichtbaar in het handelen van onze medewerkers.

Waar

Westblaak 96
Rotterdam
Welzijn

Het Geheugenpaleis

Ouderen uit Overschie die graag een fijne dag willen hebben en daarbij hun brein willen stimuleren zijn van harte welkom op Het Geheugenpaleis, een ontmoetingssoos voor mensen die wel eens wat vergeten. Het biedt een gezellige dag met volop activering van de hersenen. De ochtend staat in het teken van ontmoeting en mantelzorgcontact. Maar ook bewegen, muziek en zang onder leiding van een vakdocent. Tussen de middag gebruikt men gezamenlijk een broodmaaltijd met soep. In de middag is er gelegenheid voor het spelen van spelletjes zoals sjoelen, boggle, rummikub of om creatief bezig te zijn. Een dag waarbij men voelt ‘ik hoor er nog bij’, ondanks mijn beperkingen en onzekerheden. Mantelzorgers kunnen terecht met vragen of voor een luisterend oor, maar hebben bovenal een dagje voor hunzelf.

Het Geheugenpaleis in Overschie is iedere maandag van 10.30-15.00 uur in het gebouw van Speeltuinvereniging Levenslust. Een ‘levendige plek’ in Overschie die zeer herkenbaar is voor de wijkbewoners van Overschie. Menig deelnemer kwam hier vroeger al met de kinderen of kleinkinderen. Er is geen indicatie nodig, bijdrage is slechts € 2,50 per keer.

Bent u geïnteresseerd? Bel met Saskia van der Zijden (coördinator Het Geheugenpaleis) op telefoonnummer 06 24352226.

Wij zijn ook op Facebook te volgen:

www.facebook.com/HetGeheugenpaleis/

Waar

Kedichemstraat 1
Rotterdam

Aanmelden

Saskia van der Zijden - svanderzijden@solnetwerk.nl - 0624352226
Musea

Stichting Museum Oud Overschie De Hoop doet Leven

Aanmelden

info@museumoudoverschie.nl
Cultuur

In de Lugt

Het cultuurpodium in Overschie.

Waar

De Lugt 17
Rotterdam

Aanmelden

Dorien de Voogt - dorien@cultuurrijk.nl
Kunst

Zie Overschie

ZIE OVERSCHIE – een nieuw initiatief in Overschie, gestart in januari 2020, als opvolger van het Rondje Oud Overschie.

Het ‘Rondje Oud Overschie’ is in 2011 in opgericht. Een aantal kunstenaars zette elke 1e zondag van de maand de deur wijd open om belangstellenden kennis te laten maken met hun werk. Lange tijd met groot succes. Jammer genoeg nam de belangstelling af en werd het tijd om een nieuwe start te maken.

In oktober 2019 gingen enkele deelnemers van het ‘Rondje’ op zoek naar enthousiaste Overschieënaars die wilden meedenken aan een nieuw concept en zo ontstond ZIE OVERSCHIE.

Ongeveer 6 x per jaar zal op de eerste zondag van de even maanden aan de hand van een thema een activiteitenprogramma worden georganiseerd.

Een min of meer vaste groep deelnemers zal in ieder geval zijn:

Museum Oud Overschie, Stichting Grote Kerk Overschie, Petrus’ Bandenkerk, Theater In de Lugt, oud-deelnemers van het ‘Rondje Oud Overschie’ en enkele bewoners van de Overschiese Dorpsstraat doen met veel plezier mee.

De aftrap van ZIE OVERSCHIE was op zondag 2 februari 2020 met het thema “Hang je eigen kunst op”.

Aanmelden

Mariola Bouwman - mariolabouwman@hotmail.com

Gebiedscommissie overschie

Aanmelden

Fred Baartman - Baartman@kpnmail.nl
Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerscafé Overschie

Eens per maand organiseert een groep vrijwilligers het Vrijwilligerscafé. Telkens bij een andere vrijwilligersorganisatie in de buurt op locatie.

Het vrijwilligerscafé is drieledig:

 1. “Samen kletsen”, zodat de vrijwilligers informeel met elkaar in contact komen, kennis en informatie uitwisselen;
 2. “Samen serieus”, het onderdeel waarbij onderwerpen worden besproken die interessant zijn voor de vrijwilligers. Dit kan aan de hand van een thema of een workshop. Onderwerpen die al aan de orde zijn geweest: “Mijn talent ontdekken”, “Omgaan met veranderingen” en “Herkennen van eenzaamheid…en dan?”.
 3. “Samen sterker”, tijdens het Vrijwilligerscafé is er een vertrouwenspersoon aanwezig waar vrijwilligers één op één hun vraag, zorg en/of klacht kunnen bespreken bij een neutraal persoon. De vrijwilligers krijgen advies hoe ze hun vraag kunnen aanpakken.

Aanmelden

Amanda Jansen - ajansen@wmoradar.nl
Kerken

Kerk aan Huis Overschie

Kerk aan Huis in Overschie is een groep mensen die van Jezus en andere mensen houden en elke zondag, in het gebouw van de Bethelkerk, bij elkaar komen voor een samenkomst en een maaltijd. Daarnaast organiseren wij diverse sociale bijeenkomsten waarin gezelligheid en kennismaking met elkaar centraal staan.

Ons doel is het evangelie te delen in woord en daad, en op een sociale manier relevant te zijn voor onze omgeving.

Aanmelden

Kerk aan Huis - kerkaanhuis@kerk-in-overschie.com
Welzijn

Overschie voor Elkaar

Wij zijn een groep vrijwilligers uit de wijk Overschie. Behalve dat we uit dezelfde buurt komen, hebben we ook allemaal een bijstandsuitkering. Onze kerngroep bestaat uit tien mensen, met daaromheen anderen die helpen waar ze kunnen.

Overschie voor Elkaar motiveert en steunt andere mensen uit de wijk om (weer) actief deel te nemen in de samenleving.

Maar wat doen wij dan precies?

We helpen om haalbare doelen te stellen. En kijken samen naar wat mensen wel kunnen ondanks hun eigen beperkingen of de situatie waarin iemand zich bevindt. Samen met hen zetten we de wirwar aan mogelijkheden helder op een rijtje. Om op die manier hulp te kunnen bieden zodat op eigen kracht kan worden verder gegaan.

Vroeger werkten we alleen met mensen met een uitkering naar (vrijwilligers-)werk toe maar vandaag de dag is iedereen welkom bij ons voor vragen op maatschappelijk gebied. U kunt dus altijd contact op nemen met ons via het contactformulier of gewoon even langskomen op het open uur. Woensdagen van 10.00 tot 13.00 uur in Het PrachtHuis.

Bij ons staan mensen centraal!

Overschie voor Elkaar vindt het belangrijk om te werken met een groot netwerk van contacten, zowel personen als organisaties. Waardoor we wijkbewoners nog beter kunnen helpen.

Overschie voor Elkaar is dus altijd op zoek naar nieuwe contacten. Contacten die op wat voor manier dan ook kunnen helpen. Interesse? Neem dan contact met ons op!

Dus...Overschie, voor Elkaar!

Aanmelden

Frank Schenk - info@overschievoorelkaar.nl - 0684672512
Zoom