Gluren bij de Buren met 230 optredens

Cultuur
13 januari 2024

Het programma van Gluren bij de Buren is bekend. Op zondag 4 februari veranderen 70 huiskamers tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren bij de Buren Rotterdam. Lokale podiumkunstenaars tonen hun talent in knusse huiskamers verspreid over de gemeente.

Gluren bij de Buren vindt plaats in 24 gemeenten. Door heel Nederland veranderen 1.400 huiskamers in een podium voor bijna 4.000 optredens. In Rotterdam kun je bij 70 buren over de drempel voor een bijzonder optreden en een kop koffie of thee. 

“Naast woonkamers doen ook locaties als Theater Zuidplein, Pameijer, WMO Radar en aantal hostels mee. Stap op de fiets of wandel van optreden naar optreden, zo kun je tot wel zeven verschillende optredens bijwonen”, aldus programmamakers Marcel Kamphuis en Leanne van Gurp.

Een grote verscheidenheid aan podiumkunstenaars betreedt het vloerkleedpodium. Ontdek dansers tussen de kamerplanten, improvisatietheater met potten en pannen als props of jazzbands bij het haardvuur. Stippel jouw route vanaf nu uit op de website. Alle optredens duren 30 minuten en vinden plaats tussen 12.00 en 17.00 uur. De optredens zijn bij te wonen zonder reservering en op basis van vrijwillige bijdrage. 

Het programma is vanaf nu te bekijken op www.glurenbijdeburen.nl/programma/rotterdam.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Marcel Kamphuis
-14